Zupa grochowa z ziemniakami( seler, mleko, gorczyca).Bułeczka pszenna (mąka pszenna, mąka żytnia).Makaron kokardki z jagodami i jogurtem ( mąka makaronowa pszenna, mleko). Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p, aronia, truskawka).
Zupa grysikowa ( seler korzeniowy, pszenica). Pieczonki ( gorczyca). Jogurt naturalny ( mleko).Kompot z wiśni.
Zupa krem z dyni( seler korzeniowy,mleko) z prażonymi pedstkami.Grzanka z bagietki z serem żołtym (mąka pszennna, mleko). Kasza bulgur. Indyk w ziołach. Surówka z kapusty pekińskiej na zielono. Kompot wieloowocowy ( czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p, aronia, truskawka).
Barszcz czerwony z ziemniakami( seler korzeniowy, mleko). Racuszki drożdzowe z cukrem pudrem, serkiem waniliowym i owocami ( mąka pszenna, jaja, mleko). Kompot jabłkowo - truskawkowy.
Zalewajka z ziemniakami, kiełbaską i boczkiem( seler korzeniowy, mleko, gorczyca).Bułka pszenna( mąka pszenna, mąka żytnia). Kompot wieloowocowy( czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p,aronia, truskawka).Sok jabłkowy.
Wykaz składników produktów dostępny u intendenta.Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.
Kuchnia zastrzega sobie zmiany w jadłospisie .
Nr konta do opłaty za posiłki
58 1050 1142 1000 0023 4375 3709