Żurek z ziemniakami ( seler, żyto, pszenica, mleko).Chleb pszenno żytni. Ryż z bitą śmietaną i owocami ( mleko). Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p, aronia, truskawka).
Zupa szpinakowa z ryżem( seler korzeniowy, mleko). Ziemniaki z masełkiem i koperkiem (mleko).Nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych ( jaja, pszenica) .Marchewka duszona z groszkiem ( mleko, pszenica). Kompot wiśniowy. Owocowy wtorek.
Zupa ogórkowa z ziemniakami ( seler, mleko).Kartacze z mięsem ( pszenica). Surówka z kapusty czerwonej.Kompot truskawkowy.Ciastko półfrancuskie ( pszenica, jaja, mleko).
Zupa jarzynowa (seler mleko).Makaron spaghetti z sosem pomidorowo- mięsnym, serem mozzarella ( pszenica, mleko).Kompot wieloowocowy.Mus owocowy - saszetka.
Krupnik z kaszy pęczak ( seler, jęczmień)). Ziemniaki puree ( mleko) .Jajko sadzone. Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki i jabłka.Kompot wieloowocowy( czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p,aronia, truskawka).Soczek - kartonik.
Wykaz składników produktów dostępny u intendenta.Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.
Kuchnia zastrzega sobie zmiany w jadłospisie .
Nr konta do opłaty za posiłki
58 1050 1142 1000 0023 4375 3709